Inwoners Hulst maken eigen plan voor opvang vluchtelingen

Afbeelding Omroep ZVL
Afbeelding Omroep ZVL

Er zijn vergevorderde plannen in Hulst voor de nieuwbouw van een opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne. Op 25 mei wordt dit plan officieel samengesteld. Tot die tijd kunnen inwoners die graag betrokken willen worden bij dit project zich aanmelden voor een gesprek met een aantal onafhankelijke procesbegeleiders. 

Berend Henk Huizing en Gerbrich Dijkstra, beide uit Friesland, voeren de voorbereidende gesprekken over dit project. Zij laten weten dat de plannen inmiddels al langzaam bekend worden onder de inwoners van Hulst: “54 inwoners uit de nabije omgeving hebben al een voorbereidend gesprek gehad.” De hoop en het vermoeden is dat dit aantal zal toenemen: “We verwachten dat er nog meer mensen zijn die zich betrokken voelen en mee zouden willen doen.”

“Plotseling word je geconfronteerd met een opvanglocatie voor 250 Oekraïners.”

Invloed

De twee heren uit Friesland verwachten niet alleen maar positieve gesprekken. Daar zijn ze dan ook op voorbereid: “Plotseling word je geconfronteerd met een opvanglocatie voor 250 Oekraïners en andere vluchtelingen naast je deur. Dat is wel even schakelen.” Bij een dergelijke reactie van een inwoner is het antwoord duidelijk volgens Huizing: “Je kunt het nog zo oneens zijn met de locatie, meedoen aan het maken van het bouwplan geeft je wel invloed.”

Gemeenteraad

Dit project is mede tot stand gekomen door een eerder besluit van de gemeenteraad in Hulst. Deze oordeelde op 5 maart dat de inwoners zelf een plan mogen maken voor de bouw van een opvanglocatie voor vluchtelingen.

Bron: Omroep ZVL

Deel dit bericht: